Blij met eerlijke bloemen

Ik dacht dat Nederland een bloemenland was. Dat is het ook. Maar toch worden veel bloemen, die wij in een vaas op onze tafel hebben staan, geïmporteerd uit het buitenland. Jammer is dat.
Veel van de rozen komen bijvoorbeeld uit Kenia. En vaak worden de bloemen daar onder slechte omstandigheden geproduceerd. De lonen zijn laag, de werkomstandigheden slecht, soms is er sprake van seksueel geweld en vrouwen worden slecht beschermd tegen agressieve chemicaliën. Met het gevolg dat ze bijvoorbeeld miskramen krijgen. Heftig zeg. Toen ik dit las over die miskramen besloot ik gelijk om alleen nog maar eerlijke bloemen te kopen of bloemen uit eigen land.

IMG_3017a (Small)

Roze
Toen onze dochter net geboren was kleurde ons huis helemaal roze. En ook met bloemen! Gelukkig heeft Albert Heijn ook eerlijke bloemen in haar assortiment en gelukkig ook roze 🙂 . En wat zo gaaf is, 31 oktober start er een campagne: Power of the fair trade flower. En er komt er een Foto-expositie over dit onderwerp op het Museumplein. Er zijn foto’s gemaakt van de vrouwen die moeten werken in de rozenindustrie, ieder met haar eigen verhaal. Meer informatie hierover vind je hier. Met deze campagne word hopelijk het aanbod van eerlijke bloemen groter in de winkels! Helemaal tof!

Wildplukken of op naar de pluktuin
Je kunt natuurlijk ook bloemen wildplukken, dan weet je zeker dat het eerlijke bloemen zijn. Prachtig zo’n wildgeplukt boeketje. Of ga bijvoorbeeld naar een pluktuin. Dat is helemaal gaaf. Daar kun je vaak de mooiste bloemen plukken voor een aantrekkelijke prijs. Even googlen, er zijn er genoeg!

Blij met eerlijke bloemen

Joopie mijn desem!

Blij met eerlijke bloemen

Een box vol speelgoed, is het nodig?

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.