Een baan – maar geen oppas nodig

Hier ben ik weer een keer! Aangezien Voila Eline mijn persoonlijke blog is – en het hier al ruim een jaar stil is – leek het me leuk om weer eens wat te delen over wat mij op dit moment zo afwezig houd van Voila Eline 😉 .

Hoe het allemaal begon

“Hoe tof zou het zijn als ik mijn kindje gewoon mee zou kunnen nemen naar mij werk?”. Dat was wat ik dacht ongeveer een jaar na de geboorte van mijn dochter. Heel bewust was ik thuis bij haar en niet parttime of fulltime aan het werk. Niet omdat ik dom ben en geen baan kon vinden. Nee omdat ik NIETS meer wilde missen van de eerste maanden en jaren van mijn kindje!

Niet omdat ik dom ben en geen baan kon vinden. Nee omdat ik NIETS meer wilde missen van de eerste maanden en jaren van mijn kindje!

Maar goed – ergens wilde ik ook wel ‘iets’ doen. Ik begon te bloggen op Voila Eline (welke veel voldoening gaf 🙂 ) en begon met fotografie. Maar beide bezigheden werkte niet zo heel erg fijn met een kindje (rustig typen achter de computer is best lastig met een baby of dreumes).

Toen kwam Kangatraining op mijn pad en ben ik de uitdaging aan gegaan om de eerst trainer te worden in Nederland. Een grote maar oh zo gave stap! Ik heb er geen moment spijt van gehad. Met Kangatraining kreeg ik de mogelijkheid om een eigen business te hebben en tegelijkertijd mijn kindje bij mij te hebben! Mijn (ondertussen dochter nummer 2) dochter valt heerlijk in slaap tijdens mijn ‘werk’ – mijn trainingen. IDEAAL!

De opleiding

Ik had nog nooit echt mee gedaan met een Kangatraining les omdat er hier in Nederland simpelweg geen trainers nog waren. Dus toen ik me had opgegeven voor de trainersopleiding tot Kangatraining dacht ik: “dit doen we toch gewoon ffies?”.

Om mijzelf voor te bereiden op de opleiding kreeg ik een DVD opgestuurd om thuis alvast te oefenen en bekend te worden met Kangatraining. Zo hé, dat was wel iets pittiger dan ik had verwacht.. Niets hobbelen met een baby in de draagzak. Dit is gewoon een flinke – sweating – workout.

Dit is gewoon een flinke – sweating – workout.

Vooral de vloeroefeningen en de squats waren intens – spierpijn overal. Spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik was helemaal niet zo sportief. Ik hield van dansen, maar sporten.. Met de squats begon ik mijn knieën best te voelen. Als een auto die al te lang stil stond en van alles mankeert. Bijzonder want na een paar weken werden mijn bovenbennen zo sterk dat mijn knie pijn – waar ik al jaren mee worstelde – weg ging! Ik voelde me fitter, sterker, leniger en lekkerder in mijn vel.

Ik voelde me fitter, sterker, leniger en lekkerder in mijn vel.

Om de dag deed ik in de ochtend samen met mijn dochter de Kangaraining DVD, zij viel in slaap in de draagzak en ik kon lekker sporten.

En toen was het zover, de trainersopleiding! We pakte onze spullen en vlogen naar wenen. Am Brillianten Grund was ons hotel waar we deze week verbleven. Prachtig en heerlijk kunstzinnig modern. I love it.

De opleiding was in een woord gaaf! Sjonge ik wist niet dat ik zó veel kon leren in 5 dagen tijd.

De eerste dag leerde we hoe je een choreo opbouw, hoe je telt, ritme en dat soort zeer belangrijke dingen. Voor mij niet geheel nieuw – ik speelde wel eens gitaar. Maar met dansen er bij is het wel weer een uitdaging. Ik was niet echt een natuurtalent laat maar zeggen. Maar oefening baart kunst.

De dagen er na leerde we alles wat nodig is om veilig te trainen met jonge moeders. Postnatale veranderingen in oefeningen laat maar zeggen. Geen crunches bijv., maar juist de dwarse buikspieren trainen en het belang van bekkenbodemoefeningen. Al dat soort vrouwen praat. En daar aan gekoppeld de juiste oefeningen. Super interessant en ik ging ook steeds meer de professionaliteit van Kangatraining waarderen. Ik werd nu pas echt enthousiast! Verder kregen we les van een anatomie professional en een gynaecoloog.

Natuurlijk leerde we ook alles van een draagconsulrente over veilig dragen en hoe je een moeder daarbij kunt helpen.

Al met al een heel gevarieerde en goed opgebouwde opleiding waarbij ik het idee had dat ik de juiste kennis in huis had om als Kangatraininger aan de slag te gaan. Eenmaal thuis moest ik natuurlijk nog wel aan de bak om te oefenen met de training, de choreo’s en natuurlijk de theorie leren.

Eindelijk een fijne en veilige workout  voor moeders mét hun kindje

Mijn kijk op Kangatraining was en is compleet veranderd. Kangatraining maakt het mogelijk en haalbaar om als moeder actief en veilig te werken aan het herstel van je lichaam na de bevalling. Maar ook preventie en herkenning van postnatale klachten. En last but not least de mogelijkheid geven om tegelijkertijd te hechten met je kindje. Eindelijk een fijne en veilige postnatale workout voor moeders waarbij hun baby of dreumes mee gaat. Ze kunnen veilig werken aan het herstel van hun lichaam met hun kindje close. Dubbel op een pro.

Eindelijk een fijne en veilige postnatale workout voor moeders waarbij hun baby of dreumes mee gaat. Ze kunnen veilig werken aan het herstel van hun lichaam met hun kindje close. Dubbel op een pro.

Ik ben zo enthousiast dat ik moeders hierin kan begeleiden! En dat ik nu een baan heb gevonden waarbij ik mijn kindje gewoon kan mee nemen.

Jij kunt deze baan ook krijgen

En weetje? Nu mag ik zelf ook nieuwe trainers opleidingen!

Hoe tof is het dat jij nu ook Kangatrainer kan worden – en je hiervoor niet helemaal naar Wenen meer hoeft te vliegen?

Net zoals dat ik weinig kennis had en geen ‘fitness-babe’ was – zijn er geen eisen aan het worden van een trainer. Natuurlijk, gevoel voor ritme is mooi mee genomen ;).

Als Kangatrainer heb jij een unieke kans om;

  • je eigen business op te zetten waarbij je je eigen tijd en verdiensten regel
  • je kindje gewoon mee te nemen naar je werk
  • zelf fit te worden en te blijven
  • deel te zijn van een community van trainers die als doel hebben moeders te motiveren en stimuleren hun doelen te verwezenlijken
  • moeders te helpen veilig en fijn te sporten na hun bevalling

Omdat moeders speciale behoeften hebben na de bevalling is elke oefening tijdens de Kangatraining les daarom goed doordacht en aangepast aan deze speciale behoeften. Tijdens de opleiding krijg jij natuurlijk de benodigde kennis die nodig is om hier juist mee om te gaan en leer je daarnaast alles wat nodig is om een succesvolle Kangatrainer te worden.

Kangatrainer worden is een unieke kans en hiervoor zoeken we sportieve ondernemende vrouwen in bijna elke provincie in Nederland en Vlaanderen. Ben jij positief ingesteld en heb je een passie voor moeders? Vraag dan het infopakket voor de opleiding tot Kangatrainer! Of stuur mij een berichtje 🙂

Een baan – maar geen oppas nodig

(tijdelijke) blogstop & kangastart!

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.