Happy Mommy Monday #12

Joepie! Eindelijk weer een keer een Happy Mommy Monday! Dat is veel te lang geleden. Alhoewel er ook wel happy mondays zijn geweest hoor, maar gewoon geen blog tijd & mogelijkheden gezien.

Vandaag was mijn man al vroeg op voor een klus aan de andere kant van het land. Mijn dochter en ik zaten rond half 9 aan het ontbijt, dus lekker vroeg (voor ons doen, meestal is het half 10 haha). Daarna zijn wel gelijk de fiets op gesprongen om naar het speelpark te gaan. Maar helaas het speelpark was dicht. Jeetje, wat is dat toch op maandag, dat vrijwel alles dicht is of laat open gaat? Jammer bammer. Gelukkig is er een stukje verderop een nieuwe kringloopwinkel geopend, dus zijn we daar even wezen kijken. We moesten wel een kwartiertje wachten want hij was nog niet open 😉 . Maar goed, dat hadden we er voor over, even lekker in het zonnetje wachten.

Jeetje, wat is dat toch op maandag, dat vrijwel alles dicht is of laat open gaat?

Eenmaal in de kringloopwinkel was dochterlief gelijk in haar element. Alles verzamelen en in een tasje doen. Dat is echt haar manier van spelen. Ook thuis verzamelt ze allemaal kleine speeltjes en frutseltjes en bewaart ze het in een tasje of bakje. Ik met mijn opruim-buien heb moeten leren om daar respect voor te hebben en mijn dochter haar ding te laten doen.

In de kringloopwinkel kon ik mooi even rusten met een kop thee en ondertussen mijn agenda even checken voor komende week en wat mensen uitnodigen voor de verjaardag van mijn man. Mijn man is eind oktober pas jarig, maar dan ben ik ook uitgerekend. Dus vieren we zijn verjaardag dit jaar begin oktober, om te voorkomen dat het onverwacht niet door kan gaan 😉 .

We hebben serieus 2 uur in de kringloopwinkel plezier gehad. Alle afdelingen af geweest 😉 . En deze keer niet eens babykleertjes gekocht! Heerlijk om gewoon even in een ontspannen sfeer te zijn waarbij mijn dochter het ook fijn vindt. In een kringloopwinkel is het (meestal) ook geen probleem dat kinderen met het speelgoed spelen, bij deze in ieder geval niet. Wel ruim ik het samen met mijn dochter daarna even op, gelukkig doet ze dat steeds vaker helemaal zelf. Op het einde mag ze altijd 1 of 2 speeltjes (even afhankelijk van de prijs) of, in haar geval, kettinkjes of armbandjes, uitzoeken. Meestal gaat het om een euro tot maximaal 2 euro, een dagje naar het zwembad is duurder 😉 . En ik vind het het ook tof om een goed doel te sponsoren. Deze kringloopwinkel was een initiatief van de Hoop, dat is een christelijke instantie die verslaafde mensen opvangt.

Benieuwd naar wat ik o.a. gevonden heb in de kringloopwinkel? Check hier mijn kringloop-vondsten-post.

img_4175_1

Na ons kringloop avontuur zijn we nog even langs een goede vriendin gegaan en mijn dochter haar speel-maatje. Ze zijn praktisch van dezelfde leeftijd, dus soms is het wel een beetje lastig met speelgoed (mij, mij, mij), maar over het algemeen kunnen ze heerlijk spelen samen. Heel fijn om een vriendin te hebben die dezelfde doelen na streeft in ouderschap!

Liefs!

 

Happy Mommy Monday #12

Tweedehands vondsten: Bergstein laarsjes, Hydrofiele doek XL, bekers & tas

Happy Mommy Monday #12

Printable: “It always seems impossible until it is Done”

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.