Havermout speculaaskoekjes (suiker- zuivel- & evt. glutenvrij!)

Me love speculaaskruiden, op de middelbare school had ik zelfs een bijnaam, Speculientje en mijn vriendin heette Pepernientje. Heerlijke tijden. šŸ˜€ Eigenlijk passen speculaaskoekjes echt bij de herfst. Maar gister was het zoo onwijs regenachtig buiten dat speculaaskoekjes nu ook wel kunnen! Aan de foto kun je zien dat ze lekker waren, voordat ik me bedacht om een foto van de koekjes te maken hadden we er nog maar 2… oeps! šŸ™‚

IMG_5910 (Medium)

Ingrediƫnten voor 8 havermout speculaaskoekjes:
150 gram havermout
50 gram speltmeel (of een glutenvrije meelsoort, je kunt ook 50 gram extra havermout gebruiken en deze even fijn malen in je keukenmachine / blender)
2 eetlepels koekkruiden
1/2 theelepel kaneel
snufje zout
1/2 theelepel bakpoeder
1 ei
1 geprakte banaan
70 gram boter gesmolten
3 eetlepels maple syrup (of meer naar smaak, of een andere natuurlijke ongeraffineerde zoetstof naar smaak!)
rasp van halve sinaasappel

Bereidingswijze:
Heel simpel. Mix ALLES door elkaar šŸ™‚ en maak er 8 mooie ronde koekjes van. Bak ze op een bakpapiertje op een bakplaat in de oven op 175 graden voor ongeveer 25 minuten.

Jesaja 49:15

Jesaja 49:15

Havermout speculaaskoekjes (suiker- zuivel- & evt. glutenvrij!)

Thuismoeder of werkende moeder (of allebei?!)

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.