Joopie mijn desem!

Ik hou van brood. En dan bedoel ik niet het brood uit de supermarkt. Met brood bedoel ik oerdegelijk brood met pure ingrediënten. Zuurdesem brood wat mij betreft. Als ik de bijbel lees dan geloof ik dat ze vroeger ook zuurdesem brood aten. Al een aardige poos eten wij vrijwel geen supermarkt brood meer. Al twee keer heb ik geprobeerd mijn eigen zuurdesem starter te maken. Maar helaas smaakte het brood naar bier 😉 . Ik deed iets fout. Maar onlangs was ik bij een vriendin en die heeft mij een beetje van haar zuurdesem gegeven 😀 😀 😀 😀 ! Echt lief! Ik heb het desem Joopie genoemd en nu hoef ik Joopie alleen water en meel te voeden en kan ik er zoveel zuurdesem speltbrood van bakken als ik zin heb. Ik bak mijn broodjes van Joopie met speltvolkorenmeel van de molen bij ons om de hoek. Ik maak nu 2 of 3 in de week een zuurdesembrood, dus niet elke dag, want anders gaat het bij mij vervelen.

IMG_3709_1 (Small)

Even zuurdesembrood dagdromen…

Zuurdesem rozijnenboord,
Zuurdesem notenbrood, zuurdesem pompoenpittenbrood,
Zuurdesem zonnebloempittenbrood, zuurdesem noten&pittenbrood, zuurdesem rozijnen-notenbrood
Zuurdesem kaneelbrood, zuurdesem olijfbrood…
of gewoon zuurdesembrood 🙂

Leuk leuk leuk!

 

Joopie mijn desem!

Granenkoffie, de gezonde koffie voor mama’s!

Joopie mijn desem!

Blij met eerlijke bloemen

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.