Kangatraining // jij wordt fit terwijl je baby in de drager zit!

_E7C9576 (Large)

Zoals de meeste van jullie weten ben ik naast mama, blogger en fotograaf ook Kangatrainer. Het is een super leuke workout die in Nederland nog niet zo bekend is. Vandaar even een blogpost om Kangatraining onder de aandacht te brengen!

Wat is kangatraining?

Kangatraining vindt zijn roots in Wenen, Oostenrijk, en is eindelijk komen over waaien naar Nederland! Kangatraining is dus uniek in Nederland. Kangatraining is een complete workout. Het verbetert je uithoudingsvermogen, flexibiliteit en spierkracht! Anders dan traditionele workouts voor mama’s hoeven mama’s bij Kangatraining geen oppas te regelen omdat de baby’s tijdens de les gedragen worden en deel nemen in de actie! Naast de lichamelijke voordelen, is de mogelijkheid om andere mama’s te ontmoeten in een ontspannen en gezellige sfeer echt een plus aan Kangatraining. Tijdens de lessen geef ik extra aandacht aan de bekkenbodem- en buikspieren en de juiste houding. Daarnaast help ik als Kangatrainer de mama’s hoe ze hun kindje veilig, gezond en fijn kunnen dragen op de meest comfortabele manier voor de baby.

10984586_330608393815561_5769929145418725306_o (Large)

De voordelen

  • Kangatraining geeft de mogelijkheid om fit te worden terwijl je baby in een drager zit;
  • het is een complete lichaams-workout; er is extra aandacht voor de bekkenbodem- en buikspieren;
  • het stimuleert de hechting tussen mama en baby; het heeft een positief effect op postnatale depressies;
  • het stimuleert een gezond lichaam;
  • het stimuleert fijn, veilig en gezond dragen;
  • het biedt een sociaal aspect, je ontmoet andere mama’s met baby’s in een ontspannen en gezellige sfeer!

Voor wie? En wanneer beginnen?

Kangatraining is een complete lichaams-workout voor mama’s met baby’s / dreumesen. Je draagt je baby tijdens de workout in een ergonomische drager of geweven draagdoek. Er is geen maximale leeftijdsgrens voor de baby’s die gedragen worden. Zolang jij je kindje nog fijn kunt dragen kan je mee doen met Kangatraining. Oudere of zwaardere kindjes kunnen vaak nog prima een tijd op de rug gedragen worden. Gemiddeld je na 6 á 8 weken na je bevalling beginnen met Kangatraining. Indien je een keizersnede heb gehad heb je vaak nog een paar weken extra rust nodig voordat je kunt beginnen met Kangatraining. Zorg ervoor dat je eerst overlegt met je verloskundige (bijvoorbeeld bij je check-up 6 weken na de bevalling) of bij je dokter. Mochten ze niet weten wat Kangatraining is, vertel dan dat het gaat om een cardio workout die veilig is voor mama’s met baby’s.

_E7C9465 (Large)

Fijn en veilig dragen

Zonder twijfel is veiligheid het allerbelangrijkste als het gaat om het dragen van je kindje, helemaal tijdens Kangatraining. Veel bekende merken, ondanks dat ze niet perse onveilig zijn, zijn niet optimaal ontworpen om de natuurlijke ontwikkeling een baby’s heupjes en ruggetje te stimuleren. Fijn en veilig dragen betekend dat je je baby draagt in een drager die er voor zorgt dat hun beentjes van knie tot knie ondersteund worden, in een ‘M’ positie met de knieën hoger dan de billen, en kijkend naar mama. Er zijn veel verschillende merken van ergonomische dragers, zoals Manduca, Tula, Ergobaby, Emaibaby, Hoppediz en Marsupi. Beschik je zelf niet over een ergonomische drager dan kun je tijdens de les gratis een drager van mij lenen. Ik heb verschillende dragers te leen en zal je helpen om de drager te vinden die het meest comfortabel is voor jou en je baby.

IMG_0305_1 (Medium)

Meedoen?

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Kijk dan voor locaties en tijden op www.kangatraining.nl. Woon je te ver uit de buurt? Dan is het misschien leuk om thuis te trainen met de Kangatraining DVD. Deze kun je bestellen in de webshop. Onlangs schreef ik ook een review over de Kangatraining DVD.

Kangatrainer worden?

Misschien lijkt het je wel leuk om zelf Kangatrainer te worden. Ben je een doorzetter, sportief én natuurlijk mama? Wie weet is het dan wat voor jou! Kijk even op de officiële website van Kangatraining voor meer informatie.

Kangatraining // jij wordt fit terwijl je baby in de drager zit!

Happy Mommy Monday #7

Kangatraining // jij wordt fit terwijl je baby in de drager zit!

review kangatraining dvd // thuis sporten met je kindje

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.