Lekkere fudgy bonen brownie, gluten- suiker- en zuivelvrij!

Bonen brownie? Ja je leest het goed. Brownie, gemaakt van o.a. bonen. Een gezond alternatief op de best-wel-heel-erg ongezonde ‘normale’ brownie. Mijn man had het al een keer geroepen: “Volgens mij kan je zelfs met bonen een lekkere brownie maken”. En ik kwam een keer een Amerikaans recept tegen. Omdat het in cups was en ik die en sommige ingrediënten niet in huis had, heb ik er mijn eigen variant van gemaakt. Gister kregen we vrienden op bezoek en ze vonden de brownie heerlijk. Pas achteraf vertelde ik de ingrediënten 😉 . Het is een best lange ingrediënten lijst, maar super makkelijk om te maken. De brownie smaakt best puur, maar dat vind ik juist lekker. Echt die chocolade smaak. Je zou meer dadels kunnen toevoegen en minder cacao mocht je van echt zoet houden. 🙂

Ingrediënten
200 gram bonen (uitlek gewicht). Je kunt zwarte bonen, kidneybonen of zelfs adukibonen gebruiken. Ik gebruikte adukibonen, omdat ik die toevallig nog in huis had, maar volgens mij maakt het niets uit welke je gebruikt. Qwa smaak overheerst natuurlijk de cacao, anders zou het niet lekker zijn 😉
2 bio eieren
100 gram suikervrije appelmoes
275 gram dadels ontpit
75 gram kokosolie gesmolten (mocht je niet van kokossmaak houden, gebruik dan de geurloze variant. Alhoewel de kokossmaak echt nihil is met de niet-geurloze variant)
4 eetlepels sterke (granen)koffie (ik drink geen koffie ivm borstvoeding en gebruikte gewoon sterke granenkoffie, maar een espresso kan natuurlijk net zo goed!)
1 theelepel vanille
halve theelepel zout
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
125 gram cacao
50 gram walnoten
50 gram stukjes pure chocolade (bijvoorbeeld Vivani 92%, deze bevat een klein beetje kokosbloesemsuiker)
evt. stukjes pure chocolade en/of walnoten voor garnering

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Stop alle ingrediënten in de blender, behalve de cacao, de stukjes chocolade en de walnoten. Mix goed door. Meng het mengsel vervolgens met de cacao, de stukjes chocolade en de walnoten. Als je niet bang bent van rauwe bio eitjes, kun je even proeven of je het beslag zoet genoeg vind. Eventueel kun je nog een zoetmaker toevoegen. Giet in een vierkante of rechthoekige ovenschaal en bak de brownie in ongeveer 25 min. gaar. Na het bakken kun je de brownie eventueel garneren met stukjes chocolade en/of walnoten. Goed laten afkoelen voordat je de brownie aansnijdt.

IMG_5608_1 (Medium)

IMG_5604_1 (Medium)

IMG_5600_1 (Medium)

Lekkere fudgy bonen brownie, gluten- suiker- en zuivelvrij!

De tijd vliegt!

Lekkere fudgy bonen brownie, gluten- suiker- en zuivelvrij!

Attachment vs. detachment parenting

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page