Lente!

Het is lente! Dat was het al even, maar vandaag leek het er ook echt op! Ik word zo vrolijk van de fluitende vogeltjes, springende lammetjes en opkomende bloemen. Puur genieten! Wij hebben vanavond heerlijk op ons balkon gezeten. En onze pas gezaaide radijsjes komen ook al op. Onze dag kon niet meer stuk, haha. De lente is echt een periode van nieuwe dingen, zo ervaar ik dat elk jaar weer. In de natuur zie je overal nieuw leven. Zelf ben ik ook echt “zwanger” van Gods ontwerp voor ouderschap. Niet zwanger in het natuurlijke dus, maar geestelijk. Ik merk echt dat de tijd gekomen is dat er onderwijs zal komen over Gods ontwerp voor ouderschap, Zijn liefde voor baby’s (en ouders!). Ik merk dat er veel onwetendheid is en vragen zijn bij ouders over ouderschap en wat nou het ‘beste’ voor je kindje is. Wauw en het gave is, God gaat gewoon Zijn liefde laten zien voor baby’s!

Daar ben ik dus geestelijk zwanger van 🙂 en druk mee. Want ja als je zwanger ben, dan ga je alles voorbereiden voor de komst van je kindje!

Dreumes dingen
Verder is onze baby een dreumes geworden deze lente en dat komt goed uit. De lente is perfect voor buiten spelen, zand in je mond stoppen (en dus immuunsysteem opbouwen 😉 ), ontdekken en baby zindelijkheid communicatie. Zonder luiertje, met beenwarmertjes aan, kan ze rondhuppelen in huis. Als ze dan moet plassen of poepen hopen we (haha 🙂 ) dat ze naar het potje loopt of op een doekje plast (dat werkt soms makkelijker dan een potje). Helaas gaat het nog niet zo gemakkelijk, mede omdat ik me er te weinig mee bezig hou. Ik ben vaak bezig, terwijl zij speelt. Voor ik het weet heeft ze het plasje al in de hoek gedaan i.p.v. op het potje. Maar echt voor niks is het hele ‘baby op het potje’ verhaal niet geweest, ze is er wel degelijk van bewust dat ze moet plassen of poepen en dat is het begin van zindelijkheid 🙂 .

Slapen
Onze dochter heeft, van de een op de andere dag, opeens nog maar behoefte heeft aan 1x slapen in de middag. Ach, wie weet wilt ze over een paar weken weer 2 x slapen maar dat maakt helemaal niet uit. Ze speelt en ontdekt en speelt nog meer op een dag. Heerlijk om te zien. Maar ook wel wennen. Ik draag haar opeens een stuk minder vaak. Want ja onze dreumes vind het fietsstoeltje ook heel erg leuk (i.p.v. in de drager op de fiets, discussies of dat veilig is of niet houden we in het midden 😉 ) . Hoe dan ook, dat is wel even zoeken maar ik merk ook dat ik gewoon open moet blijven naar mijn dochter. Voor ik weet wilt ze weer de hele dag in de sling hangen, het zou zo maar kunnen!

Fijn weekend!

Lente!

Vaders en attachment parenting (AP)

Lente!

Kangatraining – mijn andere bezigheid!

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page