Maak zelf een geboorteslinger

Toen ik in verwachting was van onze dochter had ik de behoefte om dingen te ‘maken’. Eigenlijk ben ik niet zo’n professional op de naaimachine, maar zo nu en dan, voor makkelijke creaties, vind ik wel leuk om de naaimachine er bij te pakken. Het liefst recht-toe-recht-aan dingen. Zo schreef ik al dat ik zelf billendoekjes had gemaakt. Ook heb ik dus een geboorteslinger gemaakt van een oud dekbedovertrek. Van hetzelfde stof heb ik dan ook weer een paar kussenhoezen gemaakt, alles helemaal in style 🙂 . We wisten al dat we een dochter zouden krijgen, dus was het makkelijk kiezen qua stof en kleur. En we wisten ook al de naam. En dat is zo leuk aan een geboorteslinger, dat je de letters van de naam van je baby er op naait.

Deze geboorteslinger is super makkelijk om te maken! Succes!

IMG_1669 (Small)

Wat heb je nodig?
– een naaimachine
– stof, die jij mooi vindt. Je kunt de voor- en achterkant van je vlaggetjes van verschillende stofjes maken. En kies voor de letters die je erop naait een kleur die in contrast staat met de stof van je vlaggetjes, zo kun je de naam goed lezen (dit was bij mij maar nét aan .. 😉 ).
– bijpassend garen
– +/- 3 cm breed lint in de kleur die jij mooi vindt (hier naai je de vlaggetjes uiteindelijk aan om er een slinger van te maken)
– spelden

Afhankelijk van de naam van je baby knip je het aantal ‘vlaggetjes’. Onze meid heeft 6 letters in haar naam en ik naaide om het vlaggetje 1 letter op 1 vlaggetje. Dus letter, geen letter, letter, geen letter, etc. Daarna knip je nog een x hetzelfde aantal vlaggetjes voor de achterkant. Dit kan een andere kleur stof zijn of dezelfde stof. Je gebruikt dus 2 stofjes voor 1 vlaggetje.

Qua afmetingen gebruikte ik de volgende maat: ongeveer 20 cm in de lengte (die schuin naar beneden loopt) en 16 cm in de breedte (die aan het lint komt vast te zitten). Omdat je de stof binnenstebuiten gaat naaien verlies je ongeveer 2 cm.

Daarnaast knip je de letters van de naam van je baby in de stof naar keuze. Naai op de vlaggetjesstof naar keuze de letters van de naam van je baby met een simpele steek. Ik deed de steek precies door het midden van de letter heen, maar je kunt het ook heel netjes aan de buitenkant van de letter naaien met een zigzagsteek.
Nu leg je de stofjes van de vlaggetjes met de ‘goede’ kant op elkaar en naai je de uiteinden met een simpele steek op elkaar. Je naait alleen de lange schuine kanten op elkaar. De bovenkant laat je open, zodat je de vlaggetjes weer om kunt keren en de goede kant van de stof weer zichtbaar is.

Leg nu de vlaggetjes op volgorde. De bovenkant is nog steeds open. Pak nu het lint en vouw deze om de vlaggetjes heen en zet ze vast met spelden. Naai nu voorzichtig het lint om de vlaggetjes heen met een simpele steek zodat je een mooie slinger krijgt!

Maak zelf een geboorteslinger

Draag je kindje (en duw je boodschappen)

Maak zelf een geboorteslinger

Zelf wasmiddel maken, simpel en goedkoop

Newer post

Post a comment