Niet altijd makkelijk // maar het is het wel waard

Soms heb je van die momenten dat je denkt “áh, hier moet ik wat mee!”. Zo had ik dat afgelopen weken. In een korte tijd kreeg ik van twee personen de vraag of het niet eens wat zou zijn om te schrijven op mijn blog dat het niet altijd makkelijk is. Omdat het niet altijd makkelijk is. Toch? Goed idee, dacht ik gelijk! Het is natuurlijk het leukste om te schrijven over de leuke dingen van mama zijn. En de leuke dingen van dragen, borstvoeding en onvoorwaardelijk (met vallen en op staan) je kindje lief te hebben. Maar voor de lezeressen die denken dat het bij mij allemaal rozengeur en maneschijn is, ik haal jullie bij deze uit de droom. Ook bij mij als mama, bij ons als gezin, is het niet altijd makkelijk. Maar het is het wel waard.

I am not telling you it is going to be easy. I am telling you it is going to be worth it.

Wie ben ik?

Ik ben Eline 🙂 . Maar ik ben ook iemand die alles het liefst heeft georganiseerd. Uitgestippeld. Daarom was (en soms dus nog steeds) op verzoek voeden en dragen etc. niet altijd even makkelijk. Ik ben ook iemand die het lastig vindt als ze er als mama helemaal door heen zit om dan rustig te blijven. Eerder ben ik geneigd om de deur dicht te gooien of te gaan schreeuwen. Ik heb trouwens ook vaak gehuild. Gehuild als ik weer borstvoeding moest geven en het zo’n pijn deed. Maar ook als mijn dochter weer wilde drinken en ik echt niet meer kon. Of nu, dat mijn dochter ziek is, ik om het uur wakker word gemaakt in de nacht. Ik ben niet perfect, en daarmee is gelijk mijn leven niet perfect ? .

IMG_4389a (Medium)

Het is het waard

Maar toch weet ik dat het het waard is. Ik denk dat moeder worden de grootste leerschool is, voor de moeder zelf. Zo ervaar ik het in ieder geval wel. ik wíl ontzettend graag mijn dochter onvoorwaardelijk liefhebben, responsive zijn, liefdevol zijn. Maar ook geduldig zijn, vol zelfbeheersing, vriendelijk en gezellig. Eigenlijk zijn dat gewoon de vruchten van de Geest. Die kwaliteiten wil ik als moeder hebben omdat het zo mooi het karakter van Jezus weerspiegelt. En als christen wil ik natuurlijk lijken op Hem! Maar onvoorwaardelijk liefhebben, responsive zijn (en daarmee dus niet laten huilen, maar juist geven), geduld en zelfbeheersing is voor mij niet altijd makkelijk. Op de momenten dat het niet makkelijk is leer ik veel van mezelf, kom ik mezelf tegen. En ik geloof dat ik juist van de tegenslagen leer. Ik leer om geduldig te zijn door momenten te overwinnen waarin ik het juist moeilijk vind om geduldig te zijn. Daarom is het het wel waard. Ik vind het bijzonder om te merken dat ik sinds ik moeder ben geworden zoveel meer geduld heb, meer zelfbeheersing en last but not least een stuk meer zelfvertrouwen!

Geven doet ontvangen

Ondanks dat het dus niet altijd makkelijk is om mama te zijn, ik heb ontdekt dat geven doet ontvangen. Misschien zit je zelf ook wel in een periode waarin het niet makkelijk is. Misschien ben je pas net mama geworden en is je kleintje nog maar een paar weken of maanden oud. Ik wil je bemoedigen! Geef niet op. Want je zult merken dat je uiteindelijk veel meer terug krijgt dan je ooit had durven te bedenken. Echt, geven doet ontvangen. Het is ook een Bijbels principe. Ik durf dit vol overtuiging te schrijven omdat ik beide kanten heb ervaren. Er zijn namelijk ook echt wel momenten geweest dat ik dacht: “nee ik ga even geen borstvoeding geven” of “ik laat je wel even huilen”. Gelukkig heb ik dit niet vaak gedaan. En weetje waarom? Ik ervoer totaal geen vreugde. Eerder het omgekeerde. Maar als ik er voor koos om wel te geven, hoe moeilijk ik het ook vond, of hoe moe ik ook was, werd ik vervuld met rust en vrede. Een gevoel, dit klopt. Yes, that’s the Holy Spirit. Dus nogmaals, geef niet op! En ook al heb je al zo vaak wel opgegeven, Hij geeft je weer kracht om verder te gaan. In Filippenzen 4:13 staat: “Ik vermag alle dingen in Hem, die mij kracht geeft.” Met God kunnen wij moeders onze rol als liefdevolle en verzorgende moeder aan. Zet hem op!

In Him I can & I will.

Ps. Ik heb een printable gemaakt van bovenstaande quote, check m hier!

Niet altijd makkelijk // maar het is het wel waard

Duurzame bespaartips // als je moeten letten op de kleintjes

Niet altijd makkelijk // maar het is het wel waard

Woensdag Groente-dag! #2

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page