Ontspannen lente!

De afgelopen weken ben ik behoorlijk aan het genieten 😀 . Niet alleen van de lente, ons nieuwe stekkie (mét moestuin) en mijn steeds meer ontdekkende en lachende baby, maar ook van het feit dat ik gewoon ontspannen mag doen. Het is een beetje lastig om mij écht te leren kennen, zo via VoilaEline, maar ik ben nogal een planner soms. Dat is ook een hele mooie eigenschap, maar mijn zwakheid is dat ik de hele dag alleen maar met lijstjes in mijn hoofd rondloop. Zo van; ‘nu even dit doen, dan even dat doen en dan even zus doen en daarna nog even zo doen’. Ik maak er nog niet geen rijmpje van (of nouja soms wel eigenlijk 😉 ). Van iets simpels als ‘en dan even buiten zitten’ kan ik dan lastig genieten. Ik ben dan te druk in mijn hoofd met wat ik daarna op de planning heb staan. Ik ben mezelf nu aan het trainen, om meer te genieten van het hier en nu. Ontspannen. En een ontspannen mama geeft (vaak) ontspannen kinderen.

Gewoon. Ontspannen doen.

Soms vind ik dat nog lastig. Maar gelukkig begin ik ‘the hang of it‘ ervan te krijgen. Ik merk namelijk ook dat ik écht wel de dingen af krijg die nodig zijn, maar dat ik ook veel meer geniet. Dat ik écht de tijd neem om even een hapje te nemen van de chocolademousse-brownie-zonder-suiker die mijn dochter zojuist van zand heeft gemaakt. En dat ik écht even tijd neem om een boek te lezen als daar de mogelijkheid voor is (lees; peuter speelt en baby slaapt). We leven in een drukke maatschappij en wij als gezin hebben ook bewust gekozen om in deze maatschappij te blijven wonen. We hadden (en hebben ook nog ergens) zeker het verlangen om meer in de rust te wonen, een groene rustige omgeving. Wellicht in het buitenland. Maar we merken dat we nu in een seizoen zitten waarin we juist wel midden in deze drukke maatschappij mogen wonen. Want weet je? Midden in de drukte is het altijd nog je eigen keuze om rust te creëren. We vinden het fijn om letterlijk ons huis open te zetten voor vrienden en er écht te zijn voor hen. De afgelopen tijd hebben we ook een aantal keer te horen gekregen dat ze altijd zo’n ‘rust’ ervaren als ze bij ons zijn. Super tof vinden we dat.

Door dit proces ging ik ook eens kijken voor mijzelf waar mijn prioriteiten liggen. Wat doe ik eigenlijk op een dag? Maar nog belangrijker; wat zou ik graag willen doen op een dag?

Ik als kind van God, echtgenote, mama, president of house affairs, vriendin, Kangatrainer, blogger, en halve VOF’er waar de nodige administratieve en ICT werkzaamheden bij komen kijken. Zoveel leuke en soms iets minder leuke dingen om mijn tijd aan te besteden. Waar ligt mijn prioriteit?

De komende tijd wil ik mijn prioriteiten stellen. Waar wil ik in investeren. Stiekem weet ik al dat het in ieder geval veel tijd met mijn meiden door brengen is. Mooi onderwerp voor mijn volgende post 🙂 .

Liefs en geniet van de lente zon!

Voorzaaien op de vensterbank! i.v.m ruimtegebrek maakte mijn man een extra vensterbank 😀 . Je ziet zonnebloem, tomatenplantjes, basilicum en pepertjes. De rest moet nog opkomen (o.a bloemkool, koolrabi en sla).

 

Ontspannen lente!

Weet je dat de lenteeeeeeee komt lenteeeeee komt!

Ontspannen lente!

Een tijd van bloeien is gekomen

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page