Pumpkin spice latte // Pompoen latte met speculaaskruiden

Ik ben dol op latte macchiato. Alhoewel ik het eigenlijk (bijna) niet drink. In ieder geval niet met koffie omdat ik niet wil dat mijn dochter nóg drukker wordt door de cafeïne (welke door de borstvoeding heen gaan 😉 ). Af en toen neem ik wel eens een cafeïne vrije koffie, maar eigenlijk ook liever niet. Want de melk (en zonder melk lust ik het niet!) is vaak (altijd) gepasteuriseerd en ik ben meer fan van rauwe melk. Onbewerkt mét alle voedingstoffen er nog in. Rauwe melk is niet eng, het is gezond. Borstvoeding is ook rauw, haha. Lees hier meer over rauwe melk.

Als je rauwe melk niet warmer maakt dan 40 graden dan blijven alle voedingstoffen behouden! Dus een latte thuis maken kan prima. Omdat het echt herfst is heb ik vandaag een recept voor pumpkin spice latte, oftewel pompoen latte met speculaaskruiden! Ik maakte de latte met granenkoffie maar je kunt de latte natuurlijk ook prima maken met espresso!

IMG_0489_1 (Large)

Ingrediënten voor 2 latte’s

  • 150 gram geschilde pompoenstukjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 400 ml rauwe melk
  • 2 granen koffie ‘espresso’s’ of echte espresso’s (granenkoffie espresso maak je door 1 eetlepel granenkoffie met een klein laagje heet water te mengen)
  • half bekertje slagroom

Kook de pompoenstukjes in een steelpannetje gaar in ongeveer 15 minuten. Doe alle ingrediënten, behalve de slagroom, in een blender en mixen maar. Pureer tot alles glad is! Verwarm de pumpkin spice latte nog even op in het steelpannetje, maar let op, niet warmer dan hand warmte (40 graden). Schenk in de glazen en klop de slagroom, zonder suiker 😉 of eventueel wat honing, stijf. Verdeel de slagroom over de latte’s. Enjoy!

IMG_0461_1 (Large)

Pumpkin spice latte // Pompoen latte met speculaaskruiden

Rauwe melk // gevaarlijk of gezond?

Pumpkin spice latte // Pompoen latte met speculaaskruiden

Wat is nou eigenlijk normaal?

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.