Recept: baby’s 1ste verjaardagstaart – suikervrije smashcake!

Wil je graag een gezonde(re) eerste verjaardagstaart maken voor je baby? Met dit recept maak je een suikervrije, zuivelvrije en glutenvrije taart voor je baby’s eerste verjaardag. Ideaal als smashcake, eentje die je baby zonder schuldgevoel (bij jou als mama dan he 😉 ) helemaal kan verorberen.. Eigenlijk is de basis heel simpel, gewoon bananenbrood. Wel is de bananencake natuurlijk zonder suiker en kun je er voor kiezen om glutenvrije havermout (normale havermout is namelijk vaak besmet met gluten) te gebruiken.

 

IMG_6059_1 (Medium)

Ingrediënten
– 3 rijpe bananen
– 70 gram havermout, fijngemalen in de blender
– 70 gram amandelmeel (of 140 gram havermout)
– 2 eieren
– 1 tl pure vanille poeder
– 2 tl kaneel
– 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
– 1 blikje kokosmelk (zet deze een dag van te voren in de koelkast)

Bereidingswijze

De bananenbrood taart
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkante of rechthoekige lage ovenschaal in (je gaat er namelijk 2 rondjes uit halen om een ronde cake te maken). Doe de bananen, eieren, havermout, kaneel, bakpoeder in een keukenmachine of blender. Blend tot een glad beslag. Giet het mengsel in de ovenschaal en zet de bananenbrood zo’n 20 minuutjes in de oven. Laat de banenbrood helemaal afkoelen. Vervolgens haal je met een ronde vorm (een grote beker of ronde voorraadpot) 2 rondjes uit de bananenbrood. Leg de twee rondjes bananenbrood op elkaar. Tussen de twee lagen bananenbrood kun je eventueel suikervrije jam smeren. Je zou het recept ook kunnen herhalen en de taart dus nog hoger kunnen maken. Alleen denk ik dat het dan veeeel te veel wordt voor je baby 😉 .

De kokosroomlaag
Open het blik kokosmelk en lepel de kokosroom eraf. De kokosroom smeer je uit over de bananenbrood taart. Hoe dikker de room, hoe makkelijker. Bij mij was de room helaas niet heel dik waardoor de cake nog een beetje zichtbaar is..
Als je de kokosmelk in de koelkast zet dan komt de room ‘bovendrijven’. Mijn ervaring is wel dat bij het ene merk er meer room is en het dikker is dan bij het andere merk kokosmelk. Ik koop altijd Aroy-D bij de toko maar er zullen vast ook andere merken zijn. Let er wel op dat er geen suiker of conserveringsmiddelen inzitten!

Tip: bij een meisje zou je de kokosroom kunnen opkloppen met een theelepeltje bietensap, dit geeft een mooie natuurlijke roze kleur 🙂 ! Smullen maar!IMG_6028_1

Recept: baby’s 1ste verjaardagstaart – suikervrije smashcake!

Het is een fase

Recept: baby’s 1ste verjaardagstaart – suikervrije smashcake!

1ste verjaardag van onze baby!

Newer post

There are 4 comments

  1. Linda

    Ik ga deze taart zaterdag maken voor mijn zoontje zijn eerste verjaardag! Mijn doel is om de taart te stapelen en 2 cakes te maken van 18 en 12 cm doorsnede. Kan ik deze verhouding aanhouden voor die van 18cm? Zo ja, dan kan ik die van 12 zelf aanpassen. Alvast bedankt voor je antwoord en het delen van deze leuke en lekkere taart!! Nu al zin om het zondag op tafel te zetten :-)… En mijn zoontje van een gezond taartje te laten eten!

    1. Voila Eline

      Hi! Wat leuk! Ik denk dat dat wel moet lukken. Maar t is al een hele poos geleden dat ik m heb gemaakt.. Succes en alvast gefeliciteerd!

  2. Loes

    Hoi! Ik heb deze taart gemaakt voor mijn zoontjes eerste verjaardag en het was een groot succes! Ik vond alleen de kokosroomlaag niet wit genoeg (mss was het het merk room dat ik gebruikt heb), dus ik heb er wat rijstebloem doorgedaan en tien was ie perfect!

    Groetjes, Loes

    1. Voila Eline

      Nog gefeliciteerd 🙂
      Wat tof om te horen dat de taart een succes was! en bedankt voor de tip van de rijstebloem! Groetjes, Eline

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.