review kangatraining dvd // thuis sporten met je kindje

Sinds vorig jaar geef ik Kangatraining in Nederland. Kangatraining is vrij nieuw in Nederland, sterker nog, tot op heden ben ik nog de enigste Kangatrainer in Nederland. Hopelijk komen er binnenkort meer Kangatrainers in Nederland (interesse? meer info vind je hier)! Eerder schreef ik al over de ins & outs van Kangatraining (tip: lees de ins & outs eerst!). Omdat steeds meer mama’s vragen naar de Kangatraining DVD leek het me leuk om er een review over te schrijven. Alhoewel ik natuurlijk zelf Kangatrainer ben is het misschien lastig voor mij om echt objectief te zijn. Ben je daarom ook blogger en lijkt het je leuk om de DVD eerlijk te reviewen voor je eigen blog? Neem dan even contact op en dan stuur ik een DVD kosteloos naar je toe!

10984586_330608393815561_5769929145418725306_o (Large)

De DVD

De DVD is opgebouwd in verschillende hoofdstukken. Eigenlijk is het gewoon een (pittige!) les, alleen dan volg je de DVD.
Opbouw van de les:

  1. Warm up
  2. Vloeroefeningen
  3. Baby’s in de dragers
  4. Choreografie (dans nr. 1 & 2)
  5. Squats
  6. Choreografie (dans nr. 3 & 4)
  7. Armen & Oefeningen aan de bar
  8. Repeater & Stretchen deel 1
  9. Bekkenbodemoefeningen
  10. Stretchen deel 2

kanga_dvd-21-200x300

De manier van les geven

De les op de DVD wordt in het Engels gegeven. Maar de DVD is eigenlijk in het Duits opgenomen en dus ingesproken opnieuw in het Engels. Dat is voor ons Nederlanders wel een beetje gek. Wij zijn dat niet gewend. Verder merk je wel dat de DVD uit een andere ‘cultuur’ komt. Dit merk je in de grapjes, manier van les geven en zo 😉 .

De muziek

De muziek is heel basic. Niet heel gek. Op een paar hip hop liedjes na is er veel tekstloze muziek. Als christen vind ik het niet heel vervelende muziek.

De dansjes / oefeningen

In één woord: pittig. De dansjes en oefeningen gaan best snel. Ondanks dat ze goed worden uitgelegd maakt de taalbarrière en wellicht ook on-kennis over bepaalde oefeningen en dans pasjes dat het best lastig kan zijn. Maar goed, de DVD kan je makkelijk (zonder dat iemand het ziet of er last van heeft 😀 ) even op pauze drukken. Er zijn 4 dansjes en je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de eerste twee dansjes twee keer te doen. De dansjes zelf zijn erg leuk. Lekker swingend! En last but not least, je gaat er zeker van zweten! Ik merkte na een paar weken dat mijn conditie echt een stuk vooruit was gegaan.

Afleiding voor de kids

Wat ik wel erg leuk bedacht vind zijn de tussen stukjes met handpoppen. Vooral tijdens de vloeroefeningen, waarbij je kindje niet altijd betrokken is, is dat een leuke afleiding voor je kindje. Mijn dochter vond het in ieder geval helemaal geweldig. Na de DVD een half jaar 3 x per week gekeken te hebben wist ze op een geven moment dus wanneer welke handpop te voorschijn kwam, haha! Maar de rest van de tijd, dat ze in drager zat tijdens de dansjes, vond ze het ook heel leuk want ze ging bijna altijd slapen. Ik denk echt dat de meeste kindjes het heerlijk vinden. Zo ie zo vinden ze het heerlijk om gedragen te worden en met wat heen en weer gehobbel is dat de formule voor een slapende baby 😉 .

Mijn conclusie?

Ik moet eerlijk zeggen dat, toen ik eenmaal de DVD helemaal onder de knie had, ik de DVD wat ‘saai’ begon te vinden. Er zit dan weinig afwisseling in. Maar nu maak in natuurlijk zelf mijn dansjes omdat ik nu ook zelf les geef. Dan heb ik de DVD dus ook niet meer nodig 😀 . Maar voor het begin vond ik de DVD ideaal. De dansjes zijn leuk, je wordt er echt  fit van en voor kids is er afleiding op de momenten dat ze niet in de drager zitten. Ik ontdekte Kangatraining pas toen mijn dochter al bijna een jaar was, maar je kan in principe al beginnen met 6-8 weken na de bevalling. Wel zou ik eerst even je dokter / verloskundige vragen of je weer mag sporten. Het is best intensief, helemaal voor een pas bevallen mama. Maar heb je dus zin om weer actief te worden, fit te worden of gewoon lekker wat te doen met de tijd dat je kindje in de drager zit? Dan is het echt wel een leuke manier! Het leukste is natuurlijk op les komen, omdat je dan ook contact heb met andere mama’s maar als dat te ver uit te buurt is dan is de Kangatraining DVD best een leuk alternatief 🙂 . Lijkt het je wat? Je kunt de DVD bestellen voor €24,95 in de webshop.

_E7C9465 (Large)

Ben je ook blogger en lijkt het je ook leuk om een (eerlijk!) review te schrijven over de Kangatraining DVD? Mail me dan even, dan stuur ik er één kosteloos naar je op.

review kangatraining dvd // thuis sporten met je kindje

Kangatraining // jij wordt fit terwijl je baby in de drager zit!

review kangatraining dvd // thuis sporten met je kindje

Woensdag groente-dag! #3

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page