Verzorgingsproducten voor je baby

Tijdens mijn zwangerschap vond ik het wel leuk om van die zwangerschapsboxen op te halen. Tsja als het toch gratis is.. 😉 Maar het enigste wat ik uit die boxen heb gebruikt zijn de tijdschriften, die heb ik even doorgelezen en zijn daarna ook bij het oudpapier beland. De welbekende Zwitsal producten, Pampers, Bepanthol en Sudocreme zijn voorbeelden van producten die ik niet zal gebruiken. Veel moeders gebruiken dit voor hun baby, waarom ik niet?

Foto: fotolia

Ten eerste vind ik Zwitsal helemaal niet lekker ruiken. En die billencrèmes trouwens ook niet.

Maar nog belangrijker, heeft de huid van een pasgeboren baby echt al die onuitspreekbare ingrediënten nodig die er in zitten?

Volgens mij niet en mocht het nodig zijn om mijn baby te wassen, dan zijn er prima natuurlijke alternatieven 🙂 . Waarom ik geen wegwerpluiers gebruik kun je hier lezen.

Ik kan er nu verder op ingaan wat voor ingrediënten er allemaal inzitten en of het goed of slecht is maar liever kijk ik het van de andere kant; wat heeft mijn baby wel écht nodig? Is het bijvoorbeeld echt nodig om een baby’s haar te wassen met shampoo en de huid te wassen met zeep?
Ik was sinds 1,5 jaar mijn haar niet meer met shampoo. Wat een verademing, ik had namelijk vaak een irriterend jeukende hoofdhuid. Ik zal binnenkort posten waarom ik het niet meer was met shampoo en mijn ervaring hierin. Kort komt het er op neer dat onze huid en hoofdhuid prima instaat zijn om zichzelf te reinigen en vaak is water genoeg om te wassen. En een baby speelt echt nog niet in de modder en gooit nog niet met eten. Met water wassen is voldoende. Het haar van mijn baby ruikt niet naar Zwitsal nee, maar gewoon naar haar en ik vind het heerlijk ruiken. Nee ze stinkt niet 😉 .

Wat gebruik ik dan om haar billen schoon te maken of haar billen in te smeren tegen luieruitslag? Naar mijn idee krijgt een baby door de plastic stoffen in wegwerpluiers eerder last van luieruitslag. Daarom voor mij liever wasbare luiers. En als je baby al vroeg op het potje gaat zal dit ook zeker helpen tegen luieruitslag, je baby ligt immers niet, of minimaal, in zijn of haar eigen ontlasting. Toch kreeg dochterlief in de kraamweek een beetje last van luieruitslag. Wij kozen ervoor om pure schapenvet, ofwel lanoline te gebruiken (wel 1 zonder pesticiden! Wij gebruiken deze). De pukkeltjes waren na een paar dagen al weer verdwenen! Verder gebruik ik wasbare billendoekjes. Die ik soms even in ongeparfumeerde amandelolie doop als de billen echt ‘vies’ zijn. Meer heb ik tot nu toe niet nodig voor dochterlief 🙂 .

Verzorgingsproducten voor je baby

Baby op het potje; mijn ervaring & tips

Verzorgingsproducten voor je baby

Lanoline, een fijn goedje!

Newer post

There is one comment

 1. Priscilla

  Hallo,

  Voor mijn jongste twee kinderen gebruikte ik een waskom met warm water en hydrofiele washandjes om ze schoon te maken tijdens het verschonen.
  Ontlasting veegde ik grotendeels weg met droog wc papier en de wat opgedroogde of lastig te verwijderen ontlasting veegde ik weg met een stuk wc papier wat ik op een hoekje van het stuk wc papier wat nat gemaakt had met het warme water uit de waskom.
  Ging prima, totdat mijn jongste, mijn zoontje had bedacht tegen de waskom te gaan trappelen.
  Je raad het al, de waskom viel om en gelukkig maar de commode en de vloer een beetje nat.
  Na een aantal keren nog te hebben geprobeerd om op deze manier te verschonen ben ik overgestapt.( hij schopt te graag 🙂 )
  Nu gebruik ik voor de ontlastingluiers de pampers sensitive babydoekjes.
  Dit product staat als veilig omschreven op het blog van dermatoloog dr.Jetske Ultee..
  De plasluiers verschoon ik nog met een hydrofiel washandje die ik nat maak onder de kraan met warm water en klaar leg bij de commode.(natuurlijk wel uitgeknepen, anders wordt het een natte boel)
  Wij gebruiken wel de wegwerpluiers, die van het merk Naty, maar binnenkort moeten we op zoek naar een ander merk, omdat hij nu in de grootste maat zit en de luier klein valt.
  De reden dat wij voor een wegwerpuier hebben gekozen is mijn gezondheid.
  Als ik het had gekund had ik zeker wasbare luiers gekocht.

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page