Wees lief voor jezelf – en daarmee voor je kind :)

Hooi mooie mama’s!

Ik heb 13 concepten staan zag ik, allemaal stuk voor stuk leuke blogs in de maak met soms wat serieuzere en soms mindere serieuzere onderwerpen. Maar ik kom er niet aan toe – haha. Daarom maar weer even tussendoor een persoonlijk blog van mij! Hier gaat het vrij goed. De jongste meid lacht ontzettend veel en het gaat steeds beter tussen ons, en daarmee dus ook met haar. Ze huilt steeds minder, zo ontzettend fijn! Merk echt dat we meer gehecht raken met elkaar.

De afgelopen tijd heb ik veel geleerd. Zo heb ik ook geleerd – en ben ik nog aan het leren – om lief voor mezelf te zijn. Niet zo zeer in uiterlijke dingen (ook fijn natuurlijk, een lekker bad / douche nemen of zo 😉 ) maar meer in hoe ik naar mijzelf kijk. Ik ben niet perfect en dat zal ik ook nooit worden. Natuurlijk mag ik doelen voor mijzelf stellen en groeien op bepaalde vlakken, maar ik mag leren om wat liever te zijn. Ook als het soms even niet gaat zoals ik zou willen mag ik gewoon rustig blijven en Hem om hulp vragen.

Vanochtend bijvoorbeeld ging het ochtendritueel niet zo lekker. Ik wilde even snel snel. Dit nog doen en dat nog doen. Ondertussen vergat ik mijn belofte aan mijn oudste dochter, we zouden om 10 uur naar de speeltuin gaan. Het was al kwart over 10, en tsja ze kan zelf geen klok kijken, maar ik baalde er wel van dat ik het niet op ‘orde’ had. Want we moesten eigenlijk ook nog wat eten voordat we weggingen want ik zou daarna nog naar een vriendin een thee’tje doen en we waren al sinds half 7 op..

In ieder geval reden tot spanning bij mij en ik werd er niet gezelliger van naar mijn dochter. Eenmaal aangekomen bij mijn vriendin (zonder dus eerst naar de speeltuin te zijn geweest) nam ik me voor om gewoon weer ontspannen te gaan doen. En ik merkte dat het echt werkte (maar ook door de gezelligheid en ontspanning van het zijn bij die vriendin uiteraard). Terug op de fiets merkte ik dat ik gewoon wat liever mocht zijn voor mezelf. Mijn dochter vond het echt niet erg dat we na de afspraak pas naar de speeltuin gingen, liever wilde ze dat ik weer wat blijer deed! Als ik lekker in mijn vel zit, is zij vaak ook een stuk blijer.

Het is niet erg als het soms even niet gaat zoals je wilt. Als je er maar niet in blijf hangen. Stap er uit en pluk de dag 🙂 .

Daarom deze quote nog voor jullie:

Ik zal m ook als printable uploaden binnenkort!

 

Liefs!

Wees lief voor jezelf – en daarmee voor je kind :)

Een tijd van bloeien is gekomen

Wees lief voor jezelf – en daarmee voor je kind :)

(tijdelijke) blogstop & kangastart!

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page