Wildgeoogst: Hazelnoten!

Het wildoogsten gaat verder!
Deze keer geen bramen, vlierbessen of appels.
Deze keer waren het noten. Hazelnoten 🙂
Tijdens een heerlijke wandeling door het park bij ons om de hoek struikelde mijn man bijna over de hazelnoten.
Met onze broekzakken volgeladen met hazelnoten zijn we terug naar huis gelopen. God is goed en Zijn natuur zit vol goeds!
Wel grappig, we hadden namelijk net een discussie over waarom noten zo duur zijn in de winkel. Nu lagen ze voor het oprapen 🙂 .
Trouwens ook heel duurzaam om je eigen hazelnoten te plukken, ik las namelijk in de volkskrant dat er vaak kinderarbeid aan de productie van hazelnoten te pas komt. Jammer.

Oogsten, kraken en roosteren
Zelf geoogste noten moet je wel eerst kraken 😉 en meestal ook even roosteren. In ieder geval in het geval van de hazelnoot is dit wel lekker. Bij mij werkte het het beste om de hazelnootjes te kraken met een simpele notenkraker. Het kost wel geduld om alle hazelnootjes per stuk te kraken. Veel geduld. Daarna rooster je ze in de oven op 160 graden ongeveer 8 minuten. Na 4 minuten even om draaien met een houten spatel. Daarna kun je ze tussen een theedoek wrijven en verwijder je het bruine schilletje die nogal bitter kan zijn.

IMG_3222d (Medium)

Zelf je eigen nootjes oogsten, kraken en roosteren kost best veel tijd en ik begon ook te begrijpen waarom noten in de winkel zo duur zijn. Het is interessant om zelf te oogsten, je bent bezig met eten van het seizoen en je begint gezond voedsel meer te waarderen. Nootjes in de winkel kopen is natuurlijk makkelijk maar zelf oogsten veel leuker.

Recept
Wat heb ik met alle hazelnoten gedaan? Ik heb er heerlijke suiker- en zuivelvrije chocolade hazelnootpasta van gemaakt 🙂 zie hier het recept.

Wildgeoogst: Hazelnoten!

Suiker- en glutenvrije appelcrumble, lekker & gezond!

Wildgeoogst: Hazelnoten!

Chocolade-hazelnootpasta, suiker- & zuivelvrij met wildgeoogste hazelnoten!

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.