Wildplukken: peren + perentaart recept!

Zoals jullie misschien nu wel weten ben ik helemaal weg van wildplukken.
Deze keer heb ik samen met een vriendin peren geplukt in een hele lange perenlaan bij ons in de buurt.
De perenlaan is zo lang dat je er hebberig van wordt, maar we hebben netjes 1 tasje vol geplukt šŸ˜‰ .

IMG-20140909-WA008a (Small)

Van de peren heb ik een suikervrije en glutenvrije perentaart gemaakt. Het is niet zomaar een gewone perentaart, maar met amandelmeel en havermout :). Best lekker voor de afwisseling en je kan er lekker van snoepen want hij is helemaal suikervrij!

Perentaart (suiker- & glutenvrij!)
Het originele recept vind je hier.

Ingrediƫnten voor de bodem
15 geweekte ontpitte dadels (laat de dadels een paar uur in een bakje met water weken)
6 gedroogde pruimen
75 gram kokosolie
125 gram havermout
1 tl kaneel
mespuntje vanille
1 rijpe banaan
snuf zout

Ingrediƫnten voor de vulling
125 gram havermout, fijngemalen in de blender
100 gram amandelmeel
5 rijpe wildgeplukte of biologische peren
12 geweekte ontpitte dadels (laat de dadels een paar uur in een bakje met water weken)
4 gedroogde pruimen
sap van 2 biologische sinaasappels
125 ml rijst/amandelmelk
2 tl kaneel
1/2 tl vanille poeder
snuf zout

En als garnering eventueel nog wat gehakte amandelen.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
Ontpit de pruimen (en ook de dadels als je dadels met pit hebt). Doe alle ingrediƫnten voor de bodem in een keukenmachine of blender en meng tot een mooi plakkerig mengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
Snijd de peren in plakjes. Leg de plakjes van drie peren op de bodem en bestrooi met kaneel. Bewaar de laatste twee peren voor op de taart.
Pers twee sinaasappelen uit. Doe het sinaasappelsap, de melk, de vanille, kaneel, zout, de dadels en pruimen in de keukenmachine en mix tot een egaal mengsel. Doe de havermout en het amandelmeel in een kom en meng door elkaar. Voeg het beslag mengsel toe en meng goed door elkaar tot een mooi beslag.
Giet het beslag in de springvorm en strijk glad met een spatel. Verdeel de plakjes van de overgebleven peren over het mengsel.
Bak de taart in ongeveer 45 minuten mooi gaar en bruin. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met de gehakte amandelen. Eetse!

IMG_3538_1 (Small)

Wildplukken: peren + perentaart recept!

Mama’s melk is speciaal, speciaal voor haar baby

Wildplukken: peren + perentaart recept!

Allerlekkerste havermoutbrood met vlozaad

Newer post

There are 2 comments

  1. Marga

    Leuk dat Perenlaantje. Wil ik ook een keer naar toe. Waar is dat precies?
    Mvg Marga

    1. Voila Eline

      Hoi Marga! Het perenlaantje zit in H.I. Ambacht, Tussen de Vrouwgelenweg en de Veersedijk. šŸ™‚ Ik ga er binnenkort ook maar weer heen, volgens mij hangen er nu peren.

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.