Woensdag Groente-dag! #1

Leuk, ik heb inspiratie voor een nieuwe serie! Elke woensdag haal ik namelijk ons groentepakket op bij ons in de buurt. We eten daar praktisch de hele week van. Omdat ik het wel leuk vind om te delen wat wij zo in een week eten, leek het me leuk om de inhoud van ons groentepakket met jullie te delen + een overzichtje wat ik er mee ga doen en eventueel recepten er bij!

Vanmorgen ben ik dus op stap geweest met mijn dochter en dit is onze buit:

IMG_1116_1 (Large)

Inhoud:

  • Zak spruiten
  • Grote bos snijbiet
  • 2 bloemkolen
  • Een hoop wortelpeterselie
  • Uien
  • 2 doosjes gemengde kiemen

Uit ervaring weet ik dat de snijbiet als eerste genuttigd moet worden omdat deze anders slap word, en dat is zonde.

Week planning:

  • Woensdag: Vanavond gaan we uit eten met vrienden, dus er wordt voor ons gekookt ? .
  • Donderdag: Vokorenpasta met geroerbakte snijbiet met een paar teentjes knoflook, 2 uien en een kopje tomatenpuree.
  • Vrijdag: Lekker simpel bloemkool met aardappels en/of zoete aardappel en een lekker stuk vlees (wij hebben een wild rundvlees pakket). Ik maak denk dubbele portie, dus met twee bloemkolen zodat ik in het weekend niet hoeft koken.
  • Weekend: Gebakken spiegel eitje met gemengde kiemen en waarschijnlijk is er veel bloemkool over.
  • Maandag: Spruiten, opgebakken in zelf getrokken bouillon + rijst. De rijst kook ik en vervolgens bak ik deze nog op met roomboter. Met gehaktballetjes erbij. Waarom roomboter? Omdat het gezond is en goed vult. Er is heel lang, ten onrechte, gedacht dat roomboter niet zo goed was vanwege de verzadigde vetten. Maar onderzoek toont dat er helemaal geen verband is tussen verzadigde vetten en hart- en vaatziektes. Roomboter bevat onder andere dus gezonde verzadigde vetten (waardoor je lekker lang vol zit en dus minder gaat snoepen), vetoplosbare vitamines (en dus het best gegeten kunnen worden in combinatie met vetrijk voedsel) zoals A, E en K2 en is een goede bron van geconjugeerd linoleenzuur (wat goed schijnt te zijn voor een betere vetverbranding).
  • Dinsdag: Oja, de wortelpeterselie! Ik ga denk dit recept maken. Couscous met wortelpeterselie, pompoenpitten en citrusdressing. Het zijn niet mijn favoriet wortels, de wortelpeterselie. Hebben jullie nog lekkere recepten met wortelpeterselie?

IMG_1119_1 (Large)

Woensdag Groente-dag! #1

Review: Doe-dobbel – Grote dobbelsteen

Woensdag Groente-dag! #1

Hoe wilder hoe lekkerder // Wild rundvlees

Newer post

Post a comment