Woensdag groente-dag! #3

Wat zat er vandaag weer in mijn groente pakket? In ieder geval veel lekkers 😀 ! Maar wel een beetje weinig naar mijn idee.. Ben benieuwd of we de week door komen 😉

IMG_1734_1 (Large)

Zo dit zit er in:

  • Een hele hoop wortels
  • 2 bakken taugé
  • 2 bakjes tuinkers (deze eten we gewoon lekker op brood met kaas)
  • 2 mega kroppen andijvie
  • 1 romanesco
  • 1 koolraap

Weekplanning:

  • woensdag: wortel + broccoli en rode ui gewokt en later nog 1 bakje taugé toegevoegd (broccoli was nog over van afgelopen week) met rijst. De rijst bakte ik op in zelf getrokken bouillon. Ik maakte er een pindasausje bij van pindakaas + kokosmelk + een beetje rode misu (omdat de sojasaus op was bij ons 😉 ).
  • donderdag: Romanesco pasta
  • vrijdag: andijviestamppot met koolraap + zelf gemaakte gehaktballetjes: Ingrediënten voor de andijviestamppot met koolraap:
    • Kokosolie
    • Ui
    • 800 g andijvie in smalle reepjes
    • 800 g koolraap
    • Theelepel nootmuskaat
    • Peper
    • Ongezouten roomboter (liefst natuurlijk grasgevoerd)

Maak de koolraap schoon en hak hem in grove stukken. Stoom de koolraap gaar in ca. 30 minuten. Neem de koolraap van het vuur en voeg een klontje boter toe. Stamp het geheel tot puree en dek af met een deksel. Doe een klontje kokosolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de ui, de rauwe andijvie en de kruiden aan de koolrabi toe en meng goed door. Eventueel nog wat extra boter toevoegen om het lekker smeuïg te maken.

  • zaterdag / zondag: overgebleven wortels en koolraap roosteren in de oven met olijfolie, knoflook en Italiaanse kruiden. Lekker met zelfgemaakte mayo (mijn man maakt altijd zelf mayo, ik zal hem eens vragen voor het recept!) + zoete aardappel erbij en een visje (net wat ik in de vriezer heb, meestal zalm kabeljauw)
  • maandag: andijviesalade met van alles en nog wat! appel, ei, eventueel biologische spekjes, walnoten (liefste even weken een dag van te voren in water in verband met fytinezuur, maar vaak vergeet ik dat) met een dressing van mayo (2 eetlepels), yoghurt (3 eetlepels), knoflook (2 teentjes) en een beetje kerrie.
  • dinsdag: als we nog wat over hebben, restjes dus 🙂
Woensdag groente-dag! #3

review kangatraining dvd // thuis sporten met je kindje

Woensdag groente-dag! #3

Sole van Keltisch Zeezout // zoutoplossing vol mineralen enzo

Newer post

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.