Zelf heerlijke granola maken met honing!

Hier ben ik weer! Sinds een tijdje eten wij heerlijke rauwe yoghurt bij het ontbijt van Rauw Power! Deze yoghurt is helaas niet zo dik als Griekse yoghurt maar daarom vind ik het erg lekker om er wat granola door te doen. Muesli kan natuurlijk ook, maar het verschil tussen granola en muesli is volgens mij dat granola gebakken is in de oven, en dat maakt het juist zo lekker knapperig šŸ™‚ . Alleen daar betaal je ook voor. Granola is een stuk duurder dan een zak muesli, dus ben ik gaan uitzoeken of je het niet gewoon zelf kan maken. En ja dat kan! Eigenlijk is het super simpel. Het lastigste is de ingrediĆ«nten bij elkaar sprokkelen en wachten als het in de oven aan bakken is hmmmm šŸ™‚ .

IMG_8578 (Medium)

Je hebt nodig:
– 175 gram haĀ­verĀ­vlokĀ­ken en roggevlokken
– 50 gram verschillende pitten zoals zonnebloempitten & pompoenpitten
– 15 – 20 gram verschillende noten zoals geschaafde amandelen &
– 25 – 30 gram zonnebloemolie
– 50 gram honing
– snufje pure vanille poeder (of je kunt variĆ«ren met kaneel)
– snufje zout

Je doet:
Eerst mix je alle droge ingrediĆ«nten door elkaar en mix je met een spatel of met je (schoon gewassen šŸ˜‰ ) handen de zonnebloemolie erdoor heen. Vervolgens verdeel je het mengsel over een bakblik met bakpapier en verdeel je de honing over het mengsel. Ongeveer 30 tot 45 min bakken in de oven op 200 graden. Wel regelmatig even de granola keren. Even laten afkoelen en je kunt er lekker van genieten in je yoghurt!

Zelf heerlijke granola maken met honing!

Rabarber appelcake // Lekker en goedgevuld

Zelf heerlijke granola maken met honing!

Spreuken 32 – loflied op de sterke man

Newer post

There are 2 comments

  1. Marianne

    Ziet er lekker uit hoor. En je site vind ik btw erg mooi. Hopelijk blijf je bloggen. Even volhouden en die volgers komen echt vanzelf.

    1. Voila Eline

      Hoi Marianne! Bedankt šŸ™‚ !

Post a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.